Sinterklaas bericht het Lejofonds in Oeganda

Beste mensen van het Lejofonds,

Na uw site bekeken te hebben ben ik onder de indruk van al uw activiteiten. Graag wil ik, als Sinterklaas ook mijn bijdrage aan leveren.

Hoe? Al 16 jaar speel ik op de PC school de Enk in Eerbeek Sinterklaas. Na schooltijd worden gezinnen bezocht en deze betalen voor het bezoek van Sint en de Pieten. Het geld gaat altijd naar een goed doel waar kinderen een prominente plaats in moeten hebben.

Zo hebben wij reeds een bijdrage kunnen geven aan o.a. Ronald Mac Donald, Kika, Clinic Clowns en Compassion. Dit jaar werd ik geattendeerd op het Lejofonds.

Mijn SINTERKLAASbijdrage wil ik graag doneren aan jullie prachtige goede doelen. Uiteraard moet ik nog even ruggespraak houden met de Pieten, en ik hoop ook hun te kunnen overtuigen van jullie fantastische fonds. Zo snel mogelijk laat ik van me horen.

Vr gr. De Sint.


Beste Sinterklaas,

U begrijpt, nu wij in Oeganda zitten, dat we in het geheel niet verwachten dat u bij ons op bezoek komt. Het is verbazingwekkend dat u daarvoor de tijd gevonden heeft. Tegelijkertijd moeten wij zeggen dat uw boodschap meer dan indrukwekkend is. U bent met recht een Goedheilig man!

Wij weten dat u een groot hart heeft, speciaal voor kinderen. U maakt nu ook duidelijk dat dit grenzenloos is. Daar hebben wij een grenzenloze bewondering voor.

Wij begrijpen dat u tot dit alles niet in staat bent zonder de hulp van u trouwe Pieten. Uit de liedjes die over u gezongen worden weten we dat de Pieten soms knechten worden genoemd. Dit is uiteraard niet denigrerend bedoeld. Maar er spreekt wel een dienende rol uit.

Hieruit trekken wij de conclusie dat de Pieten mee gaan in uw besluit. U spreekt de hoop uit de Pieten te kunnen overtuigen. Wij zijn daar zeker van. Wie anders dan Sinterklaas heeft overtuigingskracht? Uiteraard is het goed dat ook de Pieten op de hoogte zijn van de activiteiten van het Lejofonds in Oeganda.

Sinterklaas, nu wij ons toch tot u richten, willen we graag ook een verzoek doen. Wij zijn ervan overtuigd dat u een dezer dagen contact heeft met de heer Geert Wentink. De heer Wentink is een grote fan van u, zoals u ongetwijfeld weet. Zou u de heer Wentink de welgemeende groeten van ons willen doen en hem veel success wensen met zijn activiteiten voor de ouders van de PC basisschool De Enk in Eerbeek? Alvast hartelijk dank daarvoor.

Ach, Sinterklaas, op de valreep nog een tweede vraag: Mocht u de Pieten niet weten te overtuigen, we kunnen ons dat niet voorstellen, maar je weet maar nooit, zou u dat ons willen berichten? U begrijpt dan willen we u een handje helpen.

Beste Sinterklaas, het is warm in Oeganda. We kunnen het ons dan ook moeilijk voorstellen dat het guur weer is in Nederland rond uw verjaardag.

We wensen u heel veel sterkte met het voor u onaangename weer, laat u verwarmen door de harten van de kinderen. Weest u astublieft voorzichtig.

Voor straks wensen we u een veilige terugreis naar Spanje. Heel hartelijk dank dat u de tijd gevonden heeft en de moeite heeft willen nemen een uitstapje te maken naar Oeganda.

Vanuit Oeganda wensen we u het allerbeste.

Namens het Lejofonds,

Leo en Herma Annyas


Het is vijf December geweest. Sinterklaas is niet langer incognito. We willen dan ook de heer Geert Wentink uit Eerbeek geweldig bedanken voor zijn Sinterklaasactiviteiten. De Pieten zijn nog incognito. Maar daarom niet minder dank!

Inmiddels kennen wij de opbrengst van dit geweldig initiatief. Vorstelijk!Geef een reaktie