Markt in Mukono

Mukono, het stadje waar we tijdelijk wonen, heeft een markt. Daar zijn koopjes te halen. Dat vermoeden we al. Maar na de koop van zes onderbroeken voor drie euro voor de vrouw van Henri, zijn we helemaal overtuigd.

Elke dinsdag is er weekmarkt. Dat kan ons niet ontgaan. Plotseling staan er aan het begin van de “Muzungu-road” allerlei kraampjes. Het aanbod is zeer gevarieerd.

Het is duidelijk dat we richting nieuw schooljaar gaan. Er worden veel schriften en andere schoolspulletjes aangeboden. Kleding is ook geliefd. Je ziet onmiddellijk waar koopjes te halen zijn. Vrouwen verdringen zich en graaien in de spullen. Het is heet. Toch wordt in de openlucht vlees aangeboden, vooral veel hersenen. De vliegen moeten zich in het pardadijs wanen. Het krioelt ervan. Er is een kleine visafdeling. De groentenafdeling is aanmerkelijk groter. Mannen en vrouwen verkopen de groenten. Bij gebrek aan oppas worden de kinderen meegenomen naar de markt. Aan de rand van de markt staan de mariboes geduldig te wachten. Ze wachten waarschijnlijk op de restjes die overblijven aan het einde van de markt. We wachten het einde niet af. We raken verstrikt in de mensenmassa. En dat benauwt. Tijd om luchtiger oorden op te zoeken

Geef een reaktie