Goeie geit – geitenkaas voor het goeie doel

Nieuwsbrief 16

Het gebeurt niet elke dag dat een kaasfabriek een kaas introduceert met daaraan verbonden het Lejofonds als goed doel. Zoals aangekondigd was dat 4 oktober wel het geval. De introductie van de Goeie geit geitenkaas.

Boer Frank en Anita, bekend van de serie “Boer zoekt vrouw” zijn bereid gevonden het ambassadeurschap voor de Goeie geit op zich te nemen. Zij reikten op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten de eerste Goeie geit geitenkaas uit.

Genoeg reden om in een extra nieuwsbrief verslag te doen.

Bij binnenkomst in de Expohal in Houten viel onmiddellijk een presentatieruimte op over de Goeie geit. Het bleek de plaats te zijn voor de persconferentie.
Presentatie Goeie geit - geitenkaas voor het goeie doel De persconferentie zelf werd aangekondigd op een groot scherm.
Frank en Anita en Erik van Dam van De Kaasfabriek waren al aanwezig. Voor hen was het vroeg op die dag. ’s Morgens vroeg maakte RTL Boulevard al opnamen op de boerderij van Frank. Erik van Dam werd in alle vroegte geïnterviewd door Radio Utrecht.

Bij de stand van De Kaasfabriek werd door Frank, Erik van Dam en Leo Annyas, namens het Lejofonds een intentieovereenkomst getekend. Het uitgangspunt daarvan is dat de drie partijen zich gezamenlijk gaan inzetten voor de productie en verkoop van Goeie geit en daarmee de ondersteuning van het project “Goat to Goat” van het Lejofonds.
Intussentijd kon Christian Annyas, de vormgever van de website van het Lejofonds en de website voor Goeie geit in de stand van De Kaasfabriek de kazen bewonderen die voorzien zijn van door hem ontworpen etiketten en wikkels. Een ontworpen banier sierde de stand.

Terug bij de presentatieruimte stonde de pers al te wachten. Hierbij waren cameramensen van RTV Utrecht en Shownieuws van SBS6.
Erik van Dam van De Kaasfabriek beet het spits af in de persconferentie. Daarna kreeg Leo Annyas het woord. Heel in het kort werd het ontstaan van het Lejofonds geschetst. Vervolgens werd informatie gegeven over het project “Goat to Goat”.
Frank en Anita gaven een toelichting op het ambassadeurschap, waarna de uitreiking van de eerste Goeie Geit geitenkaas volgde.

De eerste kaas werd overhandigd aan de heer Hans Koelemij, eigenaar van ’t Keesheukske uit Roermond.
Presentatie Goeie geit - geitenkaas voor het goeie doel
De kaas is daar de eerste week exclusief verkrijgbaar. Daarna is Goeie geit ook bij andere kaasspeciaal- en delicatessenzaken in heel Nederland verkrijgbaar.

Het ’t Keesheukske heeft een eigen website en daar stond de komst van de Goeie geit al aangekondigd.

Direct na de persconferentie had RTV Utrecht onder de titel “Boer Frank lanceert geitenkaas in Houten” al een artikeltje op hun website staan. In het programma “Vandaag” kwamen ze ’s avonds met beelden.

SBS6 kwam later op de avonden met beelden in het programma “Shownieuws”

Uiteraard hebben we het Expogebouw niet verlaten voordat we Goeie geit geproefd hadden. Conclusie? Een aanrader!!


Presentatie Goeie geit - geitenkaas voor het goeie doel
Presentatie Goeie geit - geitenkaas voor het goeie doel