Er zijn geen grenzen

Henri kennen we inmiddels als echtgenoot en als ober in een hotel. Hij is echter ook leerkracht op de “Heldere Engelen” basisschool. Hij is daar intern begeleider en groepsleerkracht van de hoogste groep. In de zomervakantie is landelijk bekend geworden welke kinderen van de hoogste groepen hun eindexamen hebben gehaald voor de basisschool.. Voor scholen reden om tijdens een feestelijke bijeenkomst getuigschriften uit te reiken.

Zo ook op de school van de “Heldere Engelen”. En wij zijn uitgenodigd als “Guests of Honour.” Henri glundert als we de uitnodiging accepteren. Hij is als een kind dat zich verheugt op de komst van Sinterklaas. Als we komen eten in het hotel als hij dienst heeft, ervaart hij dat als een kind dat zijn schoen heeft opgezet en iets lekkers vindt. Henri verheugt zich op de grote dag.

De binnenplaats van de school is ingericht als feestzaal. Henri heeft daarvoor de kleden van de kerk geleend. En ook de bloemen, gebruikt tijdens de kerkdienst, zijn hier naar toe gebracht ter decoratie. Direct bij binnenkomst worden we als Guests of Honour welkom geheten en naar voren geleid. We krijgen een programma in handen gedrukt. Daaruit wordt duidelijk dat er flink gespeecht zal worden en dat men ook van ons een speech verwacht.

Henri als ‘director of studies” staat ook op de lijst van sprekers. Hij heeft zijn toespraak op papier gezet en vooraf aan ons uitgereikt. We weten zo langzamerhand dat Oegandezen graag in het groot denken. Henri is daar geen uitzondering op. We hebben Henri verteld dat we op de website van het Lejofonds over hem en zijn vrouw geschreven hebben. Het geeft hem het gevoel beroemd te zijn.

In zijn speech (Word document) maakt hij daar als volgt melding van:

“….For now I sir Henry Ssensuwa I believe I am not only a patriot, volunteer, a celebrity, a nationalist but above all I believe strongly that I am now international and whoever like to prove that or to know all about Mr. Ssensuwa Henry international can go to the website: www.lejofonds.nl. People in Japan, America, German an other countries now they can read about me which is great and done by Mr. and Mrs. Leo Annyas”……..

Er is interesse voor een korte speech van onze kant maar veel meer aandacht krijgen enkele spelmaterialen die we voor de “kleuterklas” hebben we meegebracht. Dan mogen wij samen met de headmaster van de school de certificaten uitreiken aan de geslaagden. Daarmee komt een eind aan het officiële gedeelte.

Het is tijd voor “Fun and entertainment” geeft het programma aan. Dat betekent dansen. En wie worden verwacht het bal te openen? Jawel, de Guest of Honours! Herma heeft het plotseling erg druk met filmen, dus dartelt Leo in zijn eentje door de zaal tot groot enthousiasme van de aanwezigen.

Geef een reaktie