Een beker van formaat

Adams is een medewerker van het Lejofonds in Oeganda. Het is goed om iemand ter plaatse te hebben die de weg weet, de omstandigheden en de cultuur kent.

Adams zit in het bestuur van een vereniging die probeert kansarme jongeren te helpen. Adams is ook een voetbalfanaat. In Oeganda leeft men sterk mee met de Engelse voetbalcompetitie. Dat geldt ook voor Adams. Hij is fervent supporter van Manchester United.

Adams heeft het plan opgevat een voetbaltoernooi te organiseren in de verschillende sub-counties van het Mukono district. Hij is al een eind op weg. Hij heeft al toestemming om een aantal velden te kunnen gebruiken. Ballen zijn al gekocht. Scheidsrechters zijn benaderd. De belangstelling bij de verschillende teams is gepolst. Alleen moet er nog een groot probleem opgelost worden: De beker!

Er moet een echte cup komen. Als Adams die kan tonen zal het inschrijven van de nodige teams een fluitje van een cent zijn.

Maar geld voor een beker is er niet. Het Lejofonds is er wel. Een kortlopende lening biedt uitkomst. Als teams inschrijven betalen ze inschrijfgeld. De lening kan direct daarna terug betaald worden.

De volgende dag komt Adams terug uit Kampala, een grote doos onder de armen, glunderend van oor tot oor.

We heffen samen de beker op. In verbeelding horen we de juichende supporters al. In mei zal de finale van het toernooi zijn. Adams heeft al de toezegging van de minister van Youth and Education dat hij de beker zal uitreiken.

Geef een reaktie