Van Mambapoint tot La Rouche

De fotowedstrijd van Mambapoint is voorbij. De uitslag is bekend. Veel mensen hebben op het Lejofonds gestemd. Hartelijk dank daarvoor. Helaas was het niet genoeg voor een eerste plaats. Gelukkig was vooraf duidelijk dat de prijs naar een goed doel zou gaan. Het is de winnaar van harte gegund.

Vlak voor het einde van de wedstrijd kregen we een email met een reactie op de vorige wedstrijd van Mambapoint waaraan het Lejofonds heeft meegedaan. We citeren: “… Jammer dat jullie de wedstrijd niet hebben gewonnen maar zoals jullie zelf al aangeven: de extra aandacht is ook wat waard en kan indirect ook nog wel eens wat opleveren.
Zo ook in dit geval!
Een dezer dagen zal de stichting “Vrienden van La Rouche” een donatie van 1000 Euro op de rekening van jullie fonds overmaken. Wij vertrouwen er op dat jullie zorgen dat dit geld op de goede plek terecht komt…..”

De email is afkomstig van een van de leden van genoemde stichting.

La Rouche is een alias voor Jan Crins. Hij is,nu bijna een jaar geleden, na een kort ziekbed overleden. Enkele jaren geleden, van ziekte was toen uberhaubt nog geen sprake, heeft hij aan zijn vrienden gevraagd om, als er ooit iets met hem zou gebeuren, er voor te zorgen dat zijn nalatenschap aan goede doelen besteed zal worden. Hier is de Stichting Vrienden van La Rouche uit voortgekomen.

Geheel overeenkomstig de wens van Jan Crins wordt zijn nalatenschap besteed aan goede doelen. De Stichting Vrienden van La Rouche draagt hier zorg voor en heeft het Lejofonds dus uitgekozen als een van de goede doelen.

Het Lejofonds wil zeer zorgvuldig met deze donatie omgaan en deze zo goed mogelijk besteden in de geest van Jan Crins. Nadere informatie leert dat scholing een kernwoord is voor het besteden van deze donatie.

We zullen de Stichting Vrienden van La Rouche laten weten hoe het geld besteed is en dit ook op de weblog vermelden.

Geef een reaktie