Kapper

Als het haar in de nek gaat krullen is dat meestal het sein om een afspraak bij de kapper te maken. Nu is het haar de nek allang gepasseerd. Op naar de kapper dus. Maar die blijken hier alleen met de tondeuse te werken. Wij geven de voorkeur aan een schaar. Christien duikelt een kapper voor ons op die die vaardigheid nog beheerst.

Zondags staat Christien voor onze neus om ons naar de kapper te brengen. Deze is gehuisvest in een achterafstraatje. Het is een klein vertrek met slechts een kappersstoel. De kapper bewerkt een klant met een tondeuse. Het haar van de klant is al gemillimeterd, maar de kapper zoekt minutieus naar uitstekende haartjes.

Wanneer de klant tevreden weg is gegaan, verzoekt de kapper ons vriendelijk zijn vertrek te verlaten. Hij moet de vloer aanvegen.

Wanneer hij daarmee bezig is rent er plotseling een muis naar buiten, maakt sprongetjes rond Herma’s voeten, die daarop ook begint te springen en vervolgens te gillen, waarop de muis verder rent, van schrik waarschijnlijk, en in een klein gaatje onder een steen verdwijnt.

Leo mag nu zitting nemen in de stoel. De kapper vist uit een la een vervaarlijke grote schaar op, doet een mondkap voor en begint het haar van boven naar beneden te knippen.

Christien en de kapper hebben samen de grootste lol. Ze zien klaarblijkelijk in Leo’s hoofd een vergelijking met een auto. Een kalende plek op het achterhoofd wordt bestempeld als “open roof” en de inhammen voor als ”open windows”.

Een paar keer wordt de kapper gebeld. Het weerhoudt hem er niet van lustig verder te knippen. Je moet hier voor een bezoekje aan de kapper wel de tijd nemen. Staan we in Nederland binnen een kwartier weer buiten, hier ben je al gauw een uurtje kwijt.

Als het knippen gedaan is, is de kappersbeurt nog niet voorbij. Met een soort natgemaakte vaatdoek wordt het hoofd grondig gepoetst om alle kleine haartjes te laten verdwijnen. Daarna wordt als toetje het gezicht gepoetst met een watje gedrenkt in een after shave waarvan de geur je langer blijft achtervolgend dan je lief is. Het moet gezegd, het uiteindelijke resultaat mag er wezen. En dat geldt ook voor de kosten. Iets meer dan drie euro is de schade.Geef een reaktie