14. Dat is prettig schrikken!

De St. Ludgerusschool in Workum is de enige katholieke basisschool van de gemeente Nijefurd in Friesland. De school telt ongeveer 175 leerlingen.

In het begin van het schooljaar heeft het team besloten als vastenproject het project “From goat to goat” van het Lejofonds te kiezen. Het project staat dichtbij het kind zo geeft het team aan. Ook is een belangrijk gegeven dat vertegenwoordigers van het Lejofonds de school willen bezoeken om over het project te vertellen en daarbij foto’s en video laten zien.

Vlak voor de Pasen staat een activiteitendag gepland. De jongste kinderen kunnen skeeleren en fietsen, de oudste kinderen lopen en zwemmen.
Alle kinderen mogen familie, vrienden en kennissen laten inschrijven als sponsor. De kinderen krijgen een intekenlijst mee waarop ze familie, vrienden en kennissen een bedrag per rondje of een maximum bedrag kunnen laten zetten.

We komen op de website van de St. Ludgerusschool terecht als de activiteitendag al achter de rug is en zien daar een uitslag staan. We mailen de directeur daarover het volgende:

“We zijn op jullie website terechtgekomen. Daarbij ontdekten we dat jullie de vastenactie al achter de rug hebben. We hadden jullie zo graag succes willen wensen. Maar we zagen nu een einduitslag. En eerlijk gezegd: We zijn verbijsterd! We hebben even in onze ogen moeten wrijven en in onze arm moeten knijpen om te zien of we niet droomden. Wat een ongelooflijk resultaat! Jullie moeten met zijn allen wel jullie hele ziel en zaligheid in deze actie gelegd hebben, hoe kan anders zo’n schitterend resultaat bereikt worden? Daar mogen jullie gerust heel erg trots op zijn.

Wanneer wij terug zijn in Nederland komen wij met alle plezier naar jullie toe om over Oeganda te vertellen, foto’s en video’s te laten zien. Dan zal jullie nog eens duidelijk worden hoe ongelooflijk veel goeds jullie gedaan hebben met deze actie. Wij zijn jullie heel erg dankbaar……….
We willen je vragen wanneer de school weer begint alle betrokkenen bij de actie een geweldige pluim van ons te geven en te zeggen dat wij diep onder de indruk zijn van wat gepresteerd is. En natuurlijk onze hartelijke groeten. We kijken er naar uit zulke kanjers te bezoeken!”

Directeur Wiebo Buikstra reageert daarop als volgt: ……Wij hebben van de actie voor het Lejofonds enorm genoten. De kinderen, ouders en leerkrachten waren zeer enthousiast.. Bijkomend geluk was dat er niet alleen veel geld is opgehaald, maar ook dat er in de afgelopen week een heel erg leuke sfeer op school hing. Dat is niet in geld is uit te drukken maar ook zo belangrijk.

Wij schrokken zelf ook behoorlijk van dit hoge bedrag, het geeft ook aan dat een rechtstreekse en kleinschalige benadering van ontwikkelingshulp echt WERKT ! ….”
Op de website van de St. Ludgerusschool staat het eindbedrag vermeld. Dit bedrag is inmiddels opgelopen tot 3126,79 euro!!

Direct na Pasen krijgen we bericht van de Jozefschool te Texel. Ook zij hebben de opbrengst van de vastenactie bestemd voor het Lejofonds. De vastenactie is verkort i.v.m. met een op handen zijnd jubileum van de school. Het eindresultaat is vierhonderd euro.

Vervolgens een verrassend bericht van de St. Bonifatiusparochie uit Wehe den Hoorn (Gr.): De 1e Communicantjes hebben gespaard voor het Lejofonds . Ook de collecte van de 1e Communieviering was bestemd voor het Lejofonds. Opbrengst bijna driehonderd euro.

Het is warm in Oeganda maar van dit soort berichten krijg je het helemaal warm, warm van binnen!

Geef een reaktie